Uși glisante – barn-doors & more

În ceea ce privește interesul crescut către ușile glisante de tip ”barn-door”, nouă ni se pare firesc și de înțeles, deoarece, pe lângă aspectul masiv și ușor rustic pe care îl au în general, aceste uși au ca avantaj principal faptul că lăsate deschise creează impresia de ”open-space”, iar închise aduc intimitate și confort în încăpere. Astfel, pentru cine vrea să beneficieze de ambele ipostaze, după bunul plac, barn-doors sunt ideale.
Am dedicat o întreagă categorie acestui tip de uși deoarece, pe lângă barn-doors, avem în plan realizarea de uși glisante din lemn masiv (cel mai probabil în stil shaker, cu centrul din placaj) pentru dressing-uri încorporate direct între pereții încăperii, fără structură separată de tip dulap.

barn doors

Atunci când vrei ceva special la tine acasă, alegi acel ceva care să facă diferența. În acest caz, este vorba de realizarea unei uși glisante de tip barn-door, realizată pentru a fi integrată într-un interior decorat modern, vopsită cu îndrăzneală în negru mat. Nouă ne place foarte mult alegerea aceasta, fiindcă iasă din tiparele convenționalului și deopotrivă arată efectiv excelent. Dovada e în galeria foto de mai jos. 🙂
Ușa prezentată în fotografii a făcut parte inițial dintr-un ansamblu de 2 asemenea uși glisante, însă datorită unor modificări ale spațiului, cea de-a 2-a nu a mai putut fi montată, astfel a fost transformată într-un panou decorativ cu cuier: o altă alegere care ne place maxim, cu atât mai mult cu cât ambele elemente sunt amplasate practic în același hol, astfel se potrivesc perfect.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip lucrare: ușă glisantă de tip ”barn-door”
Esențe lemnoase: lemn de rășinos
Finish: vopsea neagră pe bază de apă

Ușa glisantă barn-door, gata montată, e prezentată în galeria de mai jos, iar dacă ai curiozitatea de a vedea și panoul cu cuier despre care am vorbit, îl poți găsi în categora de Riflaje și panouri decorative.

21
24
26
17
13
14
16
20
18
25
27

Și ai aici și varianta inițială, anume setul cu ambele uși, încă în atelier, prezentate atât în varianta natur, înainte de vopsire, cât și în varianta finală, vopsite negru mat.

Barn door atelier (9)
Barn door atelier (3)
Barn door atelier (1)
Barn door atelier (10)
Barn door atelier (8)
Barn door atelier (2)
Barn door atelier (5)
Barn door atelier (4)
Barn door atelier (6)

Uși simple, moderne, glisante, cu principal rol practic, de a închide un spațiu de dressing fără a ocupa loc la deschidere și închidere. Soluția îmbină frumos aspectul estetic cu cel mai prietenos cu bugetul, panourile urilizate fiind din MDF, furniruite cu lemn de stejar și căntuite cu profile metalice, pentru un aspect contemporan.

Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: ansamblu de uși pentru dressing, cu 2 uși glisante în partea de jos și 3 uși simple în partea de sus
Esențe lemnoase: panouri furniruite cu lemn de stejar
Finish: natur

Usi dressing furnir stejar
Usi dressing furnir stejar
Usi dressing furnir stejar
Usi dressing furnir stejar
Usi dressing furnir stejar

Uneori, cerința e atipică, însă și în aceste cazuri facem tot posibilul să găsim soluția optimă. În cazul acesta, clienții trebuiau să închidă cumva un spațiu îngust și jos, pentru a-l putea utiliza fără probleme ca spațiu de depozitare.
Și cum în încăperea în cauză urmau să fie aduse jucăriile copiluței, urmând ca această cameră să devină un spațiu de joacă pentru ea, le-am propus să închidem spațiul cu uși glisante, iar în locul unei vopsele clasice, să utilizăm o vopsea pentru tablă de scris: ceea ce am și făcut, iar rezultatul a fost pe placul tuturor, mai ales al celei mici… 🙂

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip lucrare: ușă glisantă de tip clasic
Esențe lemnoase: placaj lemn
Finish: vopsea neagră pe bază de apă, tip tablă de scris

4
3
5
6
1
2