Entuziasmul te cuprinde, fiindcă tocmai ai decis să dai viață mansardei, creând o nouă filă a poveștii casei tale. Vrei ca povestea asta să fie specială și să reflecte cât de fidel se poate toate visele tale… dorințele pe care poate încă nu le-ai spus nimănui. Și te întreb: cum faci să-ajungi la ele? Destul de simplu chiar: urci pe o scară… 🙂
Scările interioare Trua, realizate integral pe structură din lemn, sunt concepute special pentru a îndeplini 2 roluri majore: cel evident și practic, ce îți asigură accesul facil între nivele, și cel estetic, ce îți înfrumusețează locuința în funcție de preferințele tale de design.
Proiectate de către colaboratorul nostru, specialist în domeniu, cu ajutorul soft-urilor dedicate acestui lucru, scările noastre sunt sigure în exploatare. Lemnul masiv și treptele groase asigură o calitate sporită a lucrării, iar finish-ul adecvat esteticii locuinței tale integrează scara în decor, ea devenind astfel, din momentul montajului, o parte integrantă a vieții tale cotidiene.
O scară micuță și cochetă, pe structură din lemn, cu balustradă suplimentară, cu finish modern, în combinația de lemn natur cu alb, ce conferă luminozitate și o simplitate hygge, și permite deopotrivă accesorizarea celorlalte elemente din spațiu în culori vibrante și texturi confortabile.
Parte a unui proiect mai amplu, scara se încadrează frumos în spațiu, demonstrând încă o dată că acest tip de lucrare poate avea deopotrivă rol funcțional și decorativ.
Scara este construită special cu contratrepte, deoarece spațiul de sub ea a fost închis, tot cu lemn, ca parte a aceeași lucrări, pentru un aspect plăcut și o utilitate ridicată, acest spațiu fiind destinat pentru a fi folosit ca spațiu de depozitare.
Locație amplasare: Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 90 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte standard, formate ca ansamblu treaptă + contratreaptă, încastrate în vanguri
Esență lemnoasă: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: baiț colorat și lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos
O scară faină tare, realizată pentru a facilita accesul la mansardă. Deși proiectarea a fost în acest caz destul de solicitantă, deoarece spațiul de intrare era relativ mic, fără posibilitatea de a fi lărgit, printr-o colaborare de succes atât cu colaboratorii noștri care se ocupă de proiectare, cât și cu beneficiarii lucrării, nu numai că ”am scos-o la capăt”, dar chiar am găsit împreună o soluție ideală. Astfel, am renunțat la ideea inițială de a construi o scară în ”U” (ar fi dat oamenii cu capul, ceea ce nu e admisibil), și am rămas la varianta de scară în ”L”, cu trepte ceva mai abrupte, însă prevăzute cu contratrepte de siguranță. Iar rezultatul a fost pe măsură: o scară comodă, robustă și totodată aspectuoasă.
Locație amplasare: Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 90 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte înalte, formate ca ansamblu treaptă + contratreaptă de siguranță, încastrate în vanguri
Esențe lemnoase: scară din lemn de fag (panouri încleiate), cu baluștri din lemn de paltin, cu mână curentă și stâlpi din lemn de fag
Finish: lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos
A doua fază a lucrării a presupus construcția unei balustrade suplimentare, care completează atât de frumos scara, cu atât mai mult cu cât e realizată tot de către noi și tot cu aceleași materiale:
Un proiect complex, format din două scări interioare, pe structură din lemn, unite printr-un podest, menite să asigure accesul de la parter la etaj și ulterior la viitoarea mansardă.
Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară parter – etaj: interioară, balansată, cu întoarcere la 90 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte standard, formate ca ansamblu treaptă + contratreaptă, încastrate în vanguri
Tip scară etaj – mansardă: interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte standard încastrate în vanguri
Esență lemnoasă: lemn de stejar (panouri încleiate)
Finish: baiț colorat și lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos
Prima parte a scării este construită special cu contratrepte, deoarece urmează ca spațiul de sub ea să fie închis, tot cu lemn, și utilizat ulterior în scop de depozitare.
Și această lucrare are o a 2-a fază, unde am completat lucrarea pentru siguranță și aspect, construind rafturi laterale acolo unde distanța rămasă între vang și perete a fost prea mare. De asemenea, am placat partea inferioară a podestului, pentru ca grinzile să nu mai fie vizibile.
Un proiect superb, reprezentat de o scară pe structură din lemn, modernă și fără contratrepte, construită pentru a facilita accesul de la etaj la mansardă.
Locație amplasare: Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte standard încastrate în vanguri și baluștri de tip modern, furnizați de către beneficiar
Esență lemnoasă: lemn de stejar (panouri încleiate)
Finish: baiț colorat și lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos
Acest proiect a fost, pe cât de frumos, pe atât de provocator, din două motive, mari și late: primul a fost o eroare în proiect, pe care am observat-o târziu și care ne-a prelungit timpul de execuție, fiindcă a trebuit, evident, corectată, iar al doilea motiv de provocare a fost faptul că nu am anticipat în timp util cât de dificilă poate deveni montarea modelului de baluștri furnizați în vanguri și mâini curente curbate – am rezolvat-o și pe aceasta… 🙂
Un proiect realizat din motive strict practice, care s-a dovedit a fi și foarte arătos… Este vorba de o scară interioară clasică, simplă, pe structură din lemn de fag, comandată din necesitatea de a înlocui un produs de serie care nu era nici potrivit și nici comod pentru spațiul în care era amplasat.
Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 90 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte standard încastrate în vanguri
Esență lemnoasă: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos
Atunci când locuiești la apartament, iar mansarda este tot a ta, construcția unei scări de calitate este o reală provocare, deoarece, de obicei, spațiul disponibil nu este tocmai generos.
Dintr-o asemenea situație a luat naștere și această scară, fiindcă cea existentă era mult prea șubredă și totodată incomodă.
Dat fiind spațiul mic și îngust, și scara este la rândul ei micuță și relativ abruptă. Chiar și așa însă, din ce ne-au spus și beneficiarii și am putut observa și noi, diferența este semnificativă.
Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 90 grade, cu vanguri laterale, curbate, cu trepte cu trepte înalte și înguste, formate ca ansamblu treaptă + contratreaptă, încastrate în vanguri
Esență lemnoasă: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos