Scări interioare – placate cu lemn

Casa ta nouă… un vis îndeplinit care îți umple sufletul de bucurie. Însă betonul scării, cu suprafață aspră și muchii tăioase, îți cam taie din elan… Cum ar fi dacă, pentru a-ți transforma casa în ”acasă”, ai apela chiar la natură? Ști că poți alege lemnul pentru un aspect frumos și pentru o dispoziție mult îmbunătățită? Îți aduce cu certitudine căldură, siguranță și statut…

Sau poate scara ta nu e construită pe structură din beton, ci pe structură metalică: robuste și în trend, scările pe structură metalică sunt din ce în ce mai dorite, cu precădere de către adepții stilurilor modern și industrial. Așa că, dacă placarea unei asemenea scări este ceea ce îți dorești, te putem ajuta și cu asta.
Chiar mai mult decât atât: deși noi lucrăm doar cu lemn, astfel încât ne putem ocupa practic doar de trepte și de celelalte elemente ale scării ce urmează a fi realizate din lemn, avem colaboratori care se ocupă de partea de structuri metalice: oameni calificați și pasionați de ceea ce fac, și cu care lucrăm foarte bine, fiind ”pe aceeași lungime de undă”, în domenii complementare.

placare scara interioara cu balustrada riflaj

Lemn natur și alb: o combinație care aduce luminozitate și echilibru oricărui spațiu. Nu degeaba e atât de îndrăgită. Iar atunci când formele moderne se armonizează cu nuanțele alese, totul devine primitor, plăcut, hygge.
Aruncă o privire la galeria foto, inspiră-te și contactează-ne cu încredere. O placare cu lemn a scării tale interioare, însoțită de o balustradă riflată, vor face, cu siguranță, diferența!

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade
Tip balustradă: interioară, fxă, de tip riflaj alb cu mâna curentă în varianta de culoare natur
Esență lemnoase: lemn de fag – panouri încleiate
Finish: lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos, pentru trepte și mâna curentă a balustradei riflate, și vopsea albă pe bază de apă pentru riflaj, contratrepte și plinte

28
6
30
29
25
4
2
8
15
10
31
26
11
20
9
19
23
5
13
27
21
17
22
3
16
scara pe structura metalica cu trepte din lemn de fag

Moderne și practice, scările interioare pe structură metalică prmesc din ce în ce mai multă atenție. Combinațiile îndrăznețe de culori, texturi și forme sunt tot mai des utilizate, creând contraste de-a dreptul elegante.
Pentru o asemenea scară am lucrat și noi, realizând treptele pentru structura metalică pe care beneficiarul o avea deja. O structură frumoasă, bine alcătuită, care s-a transformat într-o veritabilă scară cu iz contemporan, deopotrivă frumoasă și foarte practică.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, pe structură metalică
Esență lemnoasă trepte: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos

Structura metalica Sibiel (1)
Structura metalica Sibiel (9)
Structura metalica Sibiel (12)
Structura metalica Sibiel (13)
Structura metalica Sibiel (10)
Structura metalica Sibiel (3)
Structura metalica Sibiel (7)
Structura metalica Sibiel (15)
Structura metalica Sibiel (4)
Structura metalica Sibiel (11)
Structura metalica Sibiel (14)
Structura metalica Sibiel (8)
Structura metalica Sibiel (6)
Structura metalica Sibiel (5)
Structura metalica Sibiel (2)
placare scara beton cu lemn fag

O placare în stil modern, cu finish natur pe trepte pentru evidențierea fibrelor lemnoase și alb pe contratrepte pentru un efect estetic ușor contrastant, contemporan.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade
Esență lemnoasă: lemn de fag – panouri încleiate
Finish: lac transparent pe bază de apă cu luciu mătăsos pentru trepte, iar pentru contratrepte vopsea pe bază de apă și lac de protecție transparent cu luciu mătăsos

placare fag+alb (12)
placare fag+alb (11)
placare fag+alb (2)
placare fag+alb (1)
placare fag+alb (10)
placare fag+alb (9)
placare fag+alb (6)
placare fag+alb (4)
placare fag+alb (14)
placare fag+alb (3)
placare fag+alb (5)
placare fag+alb (8)
placare fag+alb (7)

O scară superbă, pe vanguri curbate metalice, negre, aflate într-un contrast puternic, modern, cu culoarea naturală a lemnului treptelor.
Finish-ul simplu, realizat cu lac transparent cu luciu mătăsos, a păstrat aspectul natur al lemului, conferindu-i totdată protecție și un plus de rezistență.
Scara duce la mansardă, unde în prezent se efectuează lucrări de amenajare, după cum se și observă în fotografii, și mai are nevoie de o balustradă, care va fi cel mai probabil realizată din elemente metalice.

Locație amplasare: Sibiu
Tip scară: interioară, balansat, cu întoarcere la 180 grade, pe structură metalică cu vanguri curbate și trepte așezate
Esență lemnoasă trepte: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos

5
7
4
1
8
3
2

O colaborare fructuoasă cu firma ecoART, a avut ca rezultat realizarea treptelor pentru structura metalică realizată de ei.
S-a dorit o rezistență sporită a lemnului, astfel am optat pentru varianta de trepte debitate din lemn de stejar, iar finisarea a fost aleasă simplu, doar pentru protecție și astfel încât să reflecte frumusețea naturală a materialului.
La montaj am avut parte de o zi mohorâtă și ploioasă, astfel încât unele urme se văd și în fotografii, însă treptele s-au potrivit perfect structurii, astfel încât rezultatul ne-a adus bucurie și, să-i spunem așa, ”puțin soare”.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: interioară, dreaptă, pe structură metalică cu vanguri
Esență lemnoasă trepte: lemn de stejar (panouri încleiate)
Finish: lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos

structura metalica cu stejar (7)
structura metalica cu stejar (9)
structura metalica cu stejar (5)
structura metalica cu stejar (8)
structura metalica cu stejar (3)
structura metalica cu stejar (2)
structura metalica cu stejar (4)
structura metalica cu stejar (1)
structura metalica cu stejar (6)
placare scara cu lemn fag

Un proiect realizat cu drag și prima placare Trua, realizată în regim de colaborare. Practic, lucrarea a constat în egalizarea și placarea cu lemn de fag a unei scări din beton, iar pentru finisare beneficiarul a ales o nuanță roșiatică puternică și îndrăzneață, care cu siguranță atrage atenția și oferă culoare locuinței.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip scară: 
interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade
Esență lemnoasă: 
lemn de fag – panouri încleiate
Finish: 
baiț colorat și lac transparent pe bază de apă cu luciu mătăsos

7
3
8
9
5
1
6
4
2
scara placata cu lemn de fag

Natur cu alb e o combinație modernă de culori, deoarece accentuează frumuseșea naturală a lemnului, evidențiindu-i textura. Dacă vorbim de panouri încleiate, unde fiecare dintre ele are în componență multe fâșii din lemn masiv, fiecare cu nuanța proprie, se ajunge la un frumos joc de modele care impresionează efectiv.
Pentru această lucrare, realizată în regim de colaborare, cablurile care se văd în imagini sunt destinate conectării benzilor de LED-uri integrate în trepte, pentru o lumină ambientală plăcută.

Locație amplasare: Sibiu
Tip scară: 
interioară, balansată, cu întoarcere la 180 grade
Esență lemnoasă: 
lemn de fag – panouri încleiate
Finish: 
lac transparent pe bază de apă cu luciu mătăsos pentru trepte, iar pentru contratrepte vopsea pe bază de apă și lac de protecție transparent cu luciu mătăsos

Placare Zavoi (8)
Placare Zavoi (4)
Placare Zavoi (6)
Placare Zavoi (7)
Placare Zavoi (5)
Placare Zavoi (2)
Placare Zavoi (3)
Placare Zavoi (1)
Placare Zavoi (9)