Garanții oferite

Salut din nou! Ne bucurăm că ai ajuns pe această pagină și te asigurăm că o să-ți însenineze ziua. De ce? Pentru că ne-am gândit la tine când am redactat-o: la tine, clientul nostru, ca om cu dorințe și cu temeri.

Cele de mai jos sunt aduse la lumină din discuțiile între noi, membrii Trua, și din cele cu clienții noștri, cu familiile noastre, cu prietenii… De ce? Pentru că fiecare dintre noi e în postura de client în fiecare zi și știm, chiar foarte bine, ce ne dorim cu adevărat. Nicio comandă nu ar trebui să fie un stres, ci un prilej de bucurie pentru acel ceva, frumos și nou, care ne va bucura viața în continuare, oferind un plus de valoare.

Garanțiile TRUA au fost create special pentru a-ți permite să te bucuri de acel NOU din viața ta, fără îngrijorare, fără temeri.

În funcție de produsul sau serviciul dorit, beneficiezi de până la 4 garanții diferite, care să răspundă în mod real și concret la problemele care pot să apară. 

Îți dorești un produs perfect pentru tine? Care să fie ceea ce ai comandat, nu ceva similar și nu ceva diferit? – Garanția de conformitate te asigură că de la noi îl primești, și chiar îl verificăm împreună acolo unde se poate.

Garanția de conformitate este garantată prin lege, mai exact prin legea nr. 449/2003, și este acea garanție care atestă faptul că produsul / serviciul solicitat respectă specificațiile declarate.
Un produs conform corespunde descrierii specificate. De asemenea, acesta corespunde scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de același tip și prezintă parametri de calitate similari acestora, la care oricine se poate aștepta în mod rezonabil. În cazul în care în contract se convine însă și asupra unor scopuri specifice, un produs conform le îndeplinește și pe acestea fără probleme.
De ce e importantă? Fiindcă în caz de neconformitate, prin această garanție, se beneficiază de aducerea gratuită la conformitate a produsului prin diverse metode, după caz (în ordine: reparație, înlocuire, scădere a prețului facturat sau restituire a valorii de achiziție).
Ce valabilitate are? În cele mai multe cazuri, pentru serviciile Trua, 24 de luni, însă poate să difere totuși în funcție de produsul sau lucrarea în cauză.

Îți e teamă că produsul tău se strică, iar reparația lui rămâne în spatele tău? – Nu îți fă griji degeaba. Garanția tehnică te acoperă în acest caz, noi fiind cei care vom rezolva aceste probleme, bineînțeles, în cazul în care acestea apar.

Garanția tehnică este acea garanție care protejează dreptul clientului de a beneficia de un produs funcțional, care îndeplinește sarcinile pentru care acesta a fost achiziționat.
Garanția tehnică NU este garantată prin lege, fiind opțională pentru prestator, și este practic garanția pe care prestatorul se obligă prin acest contract să o onoreze în caz de defecte apărute la lucrarea executată. Noi am ales să o oferim.
De ce e importantă? Fiindcă în cazul apariției de defecte ale produsului / lucrării prestate, prin această garanție se beneficiază de remediarea gratuită a acestora, prin reparație sau, atunci când aceasta nu este justificată, prin înlocuire.
Ce valabilitate are? În cele mai multe cazuri, pentru serviciile Trua, 24 de luni, însă poate să difere totuși în funcție de produsul sau lucrarea în cauză.

Faptul că o anume problemă a produsului poate fi ascunsă și poate face la un moment dat bunul cumpărat imposibil sau greu de folosit, este un stres pentru tine? – Lasă-l deoparte, deoarece ai garanția contra viciilor ascunse, de care ne ocupăm tot noi.

Garanția contra viciilor ascunse este un drept legal, reglementat prin Codul Civil, fiind acea garanție care te protejează contra oricăror vicii ascunse care fac lucrarea efectuată improprie întrebuințării la care este destinată sau care îi micșorează în asemenea măsură întrebuințarea sau valoarea încât, dacă acesta ai fi cunoscut acest fapt, fie ai fi refuzat colaborarea fie ai fi plătit mai puțin.
Pentru a putea fi considerată a fi un viciu ascuns, problema apărută trebuie să îndeplinească mai multe condiții cumulativ, și anume: la data recepției, aceasta nu putea fi descoperită fără asistență de specialitate, apoi trebuie să fie pre-existentă (adică să existe ori problema ori cauza ei la momentul recepției), apoi aceasta trebuie să afecteze bunul într-o asemenea măsură încât valoarea să îi fie afectată în mod însemnat.
De ce e importantă? Fiindcă îți protejează drepturile chiar și atunci când apar probleme pe care nici tu, nici noi, în calitate de prestatori, nu le puteam anticipa. Astfel, prin această garanție ți se asigură dreptul dde a se înlătura gratuit viciul ascuns, prin reparație, înlocuire, reducerea prețului sau chiar, dacă nu se poate altfel, prin rezoluționarea vânzării.
Ce valabilitate are? În cele mai multe cazuri, pentru serviciile Trua, 12 luni, însă poate să difere și aceasta, tot în funcție de produsul sau lucrarea în cauză.

În plus, în afara garanțiilor de mai sus, pe care în mod sigur le-ai mai întâlnit, am dezvoltat încă o garanție specială, pe care am decis să ți-o oferim pentru a răspunde unor nevoi specifice, legare de noua ta scară Trua:

Ai o scară TRUA nouă și ai o teamă să o folosești, în ideea că e posibil să se zgârie sau să se lovească? Lasă deoparte stresul. Garanția ”pianul pe scări” te asigură că poți să te bucuri total de noua scară, încă din prima zi!

Garanția ”pianul pe scări” este o garanție specială TRUA, care asigură promisiunea Trua de a-ți repara gratuit scara, chiar și în cazul în care defectul s-a produs accidental, datorită utilizatorului.
De ce e importantă? Fiindcă reduce stresul apărut la utilizarea oricărui produs nou, prin promisiunea noastră de a repara gratuit eventualele defecte produse din culpa beneficiarului, în perioada de aclimatizare cu noul produs.
Ce valabilitate are? 6 luni, și se aplică doar pentru serviciile noastre de bază, adică scări pe structură, trepte pentru scări metalice, placări ale scărilor pe structură din beton.

Important:

Recomandăm oricui să citească legea 449/2003, referitoare la garanția obligatoriu a fi oferită din punct de vedere legal, deoarece informațiile sunt de interes general și se aplică majorității produselor pe care le achiziționăm, fiecare dintre noi, zi de zi. Se pot dovedi utile.
Referitor la garanțiile oferite de noi, pentru a nu aglomera prea tare textul, am ales doar informațiile pe care le-am considerat a fi de bază pentru a fi publicate pe această pagină. Fiecare garanție cuprinde însă informații mai detaliate în fapt. Acestea sunt cuprinse în Certificatul Garanțiilor TRUA, și se pun la dispoziția beneficiarilor lucrărilor noastre ori implicit, la recepția lucrării, ori în avans, la cerere, împreună cu contractul și cu anexele acestuia.