… bineînțeles, din lemn.
Deși lucrările noastre de bază sunt reprezentate de realizarea de scări interioare pe structură de lemn, și puțin mai rar, de placarea scărilor din beton și realizarea de balustrade, uneori ne ocupăm și cu alte tipuri de proiecte, realizate la cererea clienților noștri. Este vorba tot despre proiecte din lemn, majoritatea realizate în scop practic. De ce? Pentru că produsele de serie nu se potrivesc întotdeauna, sau pur și simplu ai dreptul să îți dorești ceva masiv, original, realizat după propriile preferințe și după dimensiunile exacte ale spațiului tău.
Obiecte de mobilier
În general nu realizăm integral obiecte de mobilier, acest tip de lucrări nefiind între principalele noastre activități, însă uneori, atunci când ocazia se ivește, le realizăm cu mult drag. Și suntem foarte mulțumiți de rezultat.

Mobilier de bucătărie, ce îmbină în mod armonios elemente tradiționale și moderne, într-o combinație de culori contrastante și bine proporționate.
Cum principala condiție pentru orice corp de mobilier este practicalitatea, spațiile sunt construite în așa fel încât să pună în valoare cât mai util locul disponibil, printr-o compartimentare optimizată după nevoile beneficiarului.
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: mobilier pentru bucătărie, ultra-compartimentat, cu dulapuri, sertare, jolly-uri, mască de chiuvetă, rafturi suspendate de tip floater
Esențe lemnoase: lemn de fag (panouri încleiate) pentru blaturi, ramele fronturilor și rafturile suspendate, placaj stratificat din lemn de mesteacăn și plop pentru structurile corpurilor și partea centrală a fronturilor
Finish: lac colorat pe bază de apă, cu luciu mătăsos, iar pentru structuri, laterale și părțile centrale ale fronturilor, vopsea cretată pe bază de apă, la nuanța aleasă de beneficiar

















Pentru că mobilerul pentru holuri e mai important decât pare la prima vedere, și de multe ori e primul care te întâmpină atunci când ajungi acasă, realizarea lui devine ”un must”. Iar atunci când iubești nuanțele de lemn, ce poate fi mai primitor, mai modern și mai potrivit în orice loc decât a le combina cu alb?
Practic și compartimentat după nevoie și dorință, acest tip de mobilier îți poate efectiv însenina ziua…
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: mobilier pentru hol, compartimentat, mini pantofar, cuier și spații de depozitare
Esențe lemnoase: lemn de fag (panouri încleiate) și placaj stratificat din lemn de plop
Finish: lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos, iar pentru părțile centrale ale fronturilor, vopsea albă pe bază de apă și finish de lac transparent











Mai ții minte scăunelul acela micuț, pe care stăteai când erai copil, și cu care te jucai în fiacare zi? Poate era la tine acasă, poate era la bunici, poate chiar aveai mai multe: simple sau colorate, cu sau fără gaură în mijloc, poate chiar pictat…
Din nostalgie ne-am realizat unul pentru acasă și așa au luat naștere scăunelele Trua… i-au plăcut până și pisicii, după cum se poate observa.
Tip lucrare: scăunel scund din lemn, robust, debitat și prelucrat din panouri goase (grosime aprox. 40 mm)
Esențe lemnoase: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac transparent pe bază de apă, cu luciu mătăsos








Atunci când ai colaboratori super talentați în lucrul cu metalul, iasă structuri realizate integral manual, prinse fără nici măcar un singur șurub. Cât de fain e asta?
În galeria aceasta e un raft pentru pantofi, cu structura metalică realizată de Transylvania Blacksmithing, și lemnul adus la viață de către noi. A fost foarte plăcută experiența când, dintr-o scândură prăfuită, aparent banală, am scos la iveală textura care se vede. Iar live edge-ul a fost lăsat așa intenționat 🙂
Tip lucrare: raft dublu pentru hol, pentru pantofi, pe structură metalică
Esență lemnoasă: lemn de larice
Finish: natur, nefinisat







Ce faci atunci când ai o ramă de masă metalică, pe care însă nu o poți folosi, deoarece îi lipsesc blaturile? Simplu: ne suni pe noi și ți le realizăm din lemn, apoi te bucuri de măsuța ta frumoasă. Ba chiar mai mult, acolo unde se poate putem opta împreuna pentru forme ale blatului diferite de clasicele dreptunghiuri. De ce nu?
De asemenea, te putem ajuta și cu mese realizate în întregime din lemn, sau cu mese cu blat realizat de noi și picioare metalice, executate de către colaboratorii noștri.
Tip lucrări: realizare blaturi pentru mese, din lemn masiv de diferite esențe (în fotografii fag și stejar) și în variantă fie de panou încleiat, fie de lamelă continuă.










Oaza ta de liniște, după o zi plină, e chiar dormitorul tău, fiind cel mai personal spațiu al casei tale. Atunci când vrei să fie special, îți alegi mobilierul după preferințele proprii, astfel încât să îți insufle liniște, calm, odihnă…
Poți alege cu încredere albul, fiindcă e deopotrivă clasic și modern, curat și îmbietor.
Iar fiindcă atunci când îți faci mobilă la comandă tu ești persoana care alege cum să arate și cum să fie compartimentată aceasta, poți fără probleme să îți creezi spațiul așa cum te împlinește. Poate fi atât frumos cât și practic, cu ușurință.
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: mobilier pentru dormitor, format ca set din pat cu somieră, dulap masiv, înalt, cu 4 uși, compartimentat cu spații pentru umerașe și rafturi multiple, comodă înaltă, cu sertare și 2 noptiere, tot cu sertare și ele
Finish: vopsea albă profesională, pe bază de apă


















Obiecte de uz practic

Practic înseamnă întodeauna un plus. Fie că e vorba de o scară prea îngustă pentru a fi cumpărată ca produs de serie, fie că ai nevoie de organizatoare specifice unui anumit spațiu, fie că urmează o expoziție de flori și ai nevoie de socluri pe care să așezi aranjamentele, fie că planșele tale au nevoie de un suport special pentru a fi transportate în siguranță, fie o altă provocare care are, în mor cert, soluția ei …
Toate obiectele practice până acum în galeria următoare sunt în formă blank.
Scara e din lemn de rășinos.
Sertarele sunt din placaj tip TEGO și placaj normal de plop.
Soclurile sunt realizate din OSB.
Valizele pentru planșe sunt din lemn de rășinos și OSB.
Deci, dacă ai nevoie de ceva mai special, sună la Trua și vedem împreună ce putem face.














Alte lucrări Trua

Deși în principal lucrările realizate de noi sunt de interior, spunem ”da” și proiectelor de exterior pe care ne pricepem să le realizăm. Astfel, am spus ”da” și realizării placării cu lemn a acestui balcon, placare realizată cu principalul scop estetic: balconul trebuia să devină un spațiu frumos, în care să-ți fie drag să stai afară să bei o cafea. Noi spunem că am reușit să îi oferim acel ceva cald, plăcut, deosebit, și cu siguranță, o dată cu noua gresie și plasarea de mobilier, acesta chiar va deveni un loc primitor. Pasarela e pentru pisică, fiindcă și anumăluțele sunt membri de familie, fiind apreciate și iubite de cei cu care locuiesc. Pasarela urmează a coborî diagonal, însă acea parte va fi montată după gresie.
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: placare cu lambriu lemnos balcon exterior – laterale, acoperiș și stâlpi
Esențe lemnoase: lemn de rășinos
Finish: tratament anti-carii, anti-mucegai, anti-insecte, lazură profesională în nuanța larice











Nu mai realizăm
Lucrările prezentate în continuare nu mai sunt disponibile înspre realizare în portofoliul nostru, însă, în scop strict informativ, am decis să mai lăsăm câteva dintre ele, sub formă de galerii foto, pe site. Ne-a făcut plăcere să lucrăm la ele și nu excludem posibilitatea ca, în viitor, să le re-adăugăm în lista de lucrări de care ne ocupăm.
Obiecte mici și decorațiuni
Cu nostalgie îmi amintesc de primul gând ivit timid, acum ani bunicei, atunci când am decis că dorim să lucrăm pe cont propriu, gând care a fost acesta: ”facem ornamente și decorațiuni”! Încă dinainte de decizia care avea să ne schimbe viața, am pus accent pe decorare. De ce? E simplu: e cea mai ușoară cale să schimbi ceva, sau să îți iei ceva mai bun, mai nou, mai frumos. E cea mai bună opțiune atunci când lucrurile iau o nouă turnură, sau când se schimbă anotimpurile, sau pur și simplu atunci când simți nevoia… Probabil de aceea ne și sunt atât de dragi aceste obiecte mititele…

Deși nu mai realizăm momentan acest tip de lucrări micuțe, am ales totuși să lăsăm câteva fotografii ale celor realizare deja, în scop de prezentare. Ce poate arăta atenția la detalii mai bine decât obiectele mici și finuțe, care accentuează exact latura estetică a proiectului nostru?
Așa că, vei găsi în galeria de mai jos: suporturi pentru lumânări, semne de carte, casete și cutii decorative – toate din lemn și toate atât de ”hygge”…
Majoritatea au fost realizate pentru uz propriu, sau ca produse de test, sau ca mici atenții pentru cei dragi, inclusiv bineînțeles, pentru clienții noștri.

















Recondiționări Trua
De multe ori, valoarea sentimentală a unui obiect îi depășește cu mult valoarea calculată. Și cum timpul nu e de obicei prea milostiv cu aspectul fizic, uneori alegerea de a păstra sau a arunca acel obiect poate fi destul de dificilă.
Nu putem face alegerea asta în locul tău, însă dacă decizi să păstrezi lemnul vechi și să îi conferi o față nouă, implicit o viață nouă, ia în calcul recondiționarea. Și deși noi nu mai realizăm recondiționări, îți lăsăm aici un link către un articol puțin mai vechi, însă, spunem noi, foarte util: Recondiționarea obiectelor dragi – istorie cu o nouă față

Nu ne mai ocupăm de recondiționări de undeva de la sfârșitul lui 2022, însă am lăsat câteva cuvinte pentru a prezenta un proiect cu totul special realizat de către noi, anume recondiționarea stranelor din biserica în care ne-am cununat: strane din lemn de stejar, originare din 1951 – 1952, făurite cu o măiestrie aparte, pe care am avut cinstea de a le readuce la viață.
Lucrul la strane ne-a adus în minte amintiri frumoase, fiindcă ziua în care ne-am căsătorit a fost o zi deosebită: parcă se vedeau cumva raze luminoase intrând prin ferestre, luminând totul în jur… astfel, cu atât mai mult a fost, acest proiect, o adevărată onoare pentru noi…
Locație: Sibiu
Tip recondiționare: dificultate medie; îndepărtare prin șmirgheluire a finish-ului vechi și relăcuire a lemnului masiv, cu reparații specifice pentru întărire a structurii unde a fost cazul și dublare a stratului median de placaj cu plăci noi debitate, băițuite și lăcuite pentru protecție
Înainte de recondiționare, stranele își arătau cu prisosință vârsta… însă lemnul are propria-i magie și o rezistență foarte bună la testul timpului. Astfel, uzura a fost doar de suprafață, dăunând practic doar aspectului. Bineînțeles, mici reparații au trebuit făcute, însă ținând cont de vechimea acestui mobilier de cult, considerăm, pe bună dreptate, că au fost insignifiante.







Și aici rezultatul final al recondiționării: o față nouă, o viață nouă!










