… bineînțeles, din lemn.
Deși lucrările noastre de bază sunt reprezentate în principal de realizarea de scări interioare, fie ele pe structură de lemn, pe structură metalică sau placări ale scărilor din beton și de realizarea de balustrade, uneori ne ocupăm și cu alte tipuri de proiecte, realizate la cererea clienților noștri. Este vorba tot despre proiecte din lemn, majoritatea realizate în scop practic. De ce? Pentru că produsele de serie nu se potrivesc întotdeauna, sau pur și simplu ai dreptul să îți dorești ceva masiv, original, realizat după propriile preferințe și după dimensiunile exacte ale spațiului tău.
Placări interioare pentru balcoane
Deși în principal lucrările realizate de noi sunt de interior, spunem ”da” și proiectelor de exterior pe care ne pricepem să le realizăm. Unele dintre aceste proiecte sunt placările cu lemn ale balcoanelor, iar acest tip de lucrări au apărut dintr-o necesitate, anume de a fi înconjurați de lucruri frumoase, ordonate, bine aranjate atât funcțional cât și estetic . De ce? Pentru că abia atunci obținem liniștea aceea interioară, acel hygge.
Important: nu realizăm structuri pentru balcoane, doar placăm cu lemn structurile deja existente, iar pentru placările balcoanelor utilizăm doar lemn subțire și ușor de rășinoase, practic lemn cu greutate specifică redusă.

Pentru că cel mai bine e atunci când practicul îmbină armonios esteticul, lucrarea aceasta a venit la fix: un balcon de tip vechi, cu structură metalică și plăci de sticlă, construit într-o perioadă în care standardele de înălțime pentru balustradele balcoanelor erau mai permisive decât acum. În plus, unul dintre locatari este o pisică, astfel s-a dorit ca ea să poată sta afară în siguranță, să se bucure de aer curat fără riscul de a cădea de la etaj.
Astfel, am placat interior balconul, cu lambriu din lemn de rășinos, și am înălțat puțin balustrada. În plus, pentru confortul pisicii, am montat un pervaz, lat în ambele laterale și îngust în față, cu rol de pasarelă și rol suport pentru ghivece cu iarbă și flori.
Ulterior placării, au fost montate plase speciale pentru siguranța felinei.
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: placare interioară balcon – laterale, pasarelă, stâlp median (fără rol de susținere, doar pt. suport plase)
Esențe lemnoase: lemn de rășinos
Finish: tratament anti-carii, anti-mucegai, anti-insecte, lazură profesională în nuanțele wenge și larice













În principal, lucrările realizate de noi sunt de interior, însă ne bucurăm că am spus ”da” și realizării placării cu lemn a acestui balcon, deoarece ne-a deschis o nouă cale, adăugând un nou tip de lucrare în portofoliul nostru. Placarea aceasta a fost realizată cu principalul scop estetic: balconul trebuia să devină un spațiu frumos, în care să-ți fie drag să stai afară să bei o cafea. Noi spunem că am reușit să îi oferim acel ceva cald, plăcut, deosebit, și cu siguranță, o dată cu noua gresie și plasarea de mobilier, acesta chiar va deveni un loc primitor. Pasarela e pentru pisică, fiindcă și anumăluțele sunt membri de familie, fiind apreciate și iubite de cei cu care locuiesc. Pasarela urmează a coborî diagonal, însă acea parte va fi montată după gresie.
Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: placare interioară balcon – laterale, acoperiș și stâlpi
Esențe lemnoase: lemn de rășinos
Finish: tratament anti-carii, anti-mucegai, anti-insecte, lazură profesională în nuanța larice











Obiecte de uz practic

Practic înseamnă întodeauna un plus. Fie că e vorba de o scară prea îngustă pentru a fi cumpărată ca produs de serie, fie că ai nevoie de organizatoare specifice unui anumit spațiu, fie că urmează o expoziție de flori și ai nevoie de socluri pe care să așezi aranjamentele, fie că planșele tale au nevoie de un suport special pentru a fi transportate în siguranță, fie o altă provocare care are, în mor cert, soluția ei …
Toate obiectele practice până acum în galeria următoare sunt în formă blank.
Scara e din lemn de rășinos.
Sertarele sunt din placaj tip TEGO și placaj normal de plop.
Soclurile sunt realizate din OSB.
Valizele pentru planșe sunt din lemn de rășinos și OSB.
Deci, dacă ai nevoie de ceva mai special, sună la Trua și vedem împreună ce putem face.














Nu mai realizăm
Lucrările prezentate în continuare nu mai sunt disponibile înspre realizare în portofoliul nostru, însă, în scop strict informativ, am decis să mai lăsăm câteva dintre ele, sub formă de galerii foto, pe site. Ne-a făcut plăcere să lucrăm la ele și nu excludem posibilitatea ca, în viitor, să le re-adăugăm în lista de lucrări de care ne ocupăm.
Obiecte mici și decorațiuni
Cu nostalgie îmi amintesc de primul gând ivit timid, acum ani bunicei, atunci când am decis că dorim să lucrăm pe cont propriu, gând care a fost acesta: ”facem ornamente și decorațiuni”! Încă dinainte de decizia care avea să ne schimbe viața, am pus accent pe decorare. De ce? E simplu: e cea mai ușoară cale să schimbi ceva, sau să îți iei ceva mai bun, mai nou, mai frumos. E cea mai bună opțiune atunci când lucrurile iau o nouă turnură, sau când se schimbă anotimpurile, sau pur și simplu atunci când simți nevoia… Probabil de aceea ne și sunt atât de dragi aceste obiecte mititele…

Deși nu mai realizăm momentan acest tip de lucrări micuțe, am ales totuși să lăsăm câteva fotografii ale celor realizare deja, în scop de prezentare. Ce poate arăta atenția la detalii mai bine decât obiectele mici și finuțe, care accentuează exact latura estetică a proiectului nostru?
Așa că, vei găsi în galeria de mai jos: suporturi pentru lumânări, semne de carte, casete și cutii decorative – toate din lemn și toate atât de ”hygge”…
Majoritatea au fost realizate pentru uz propriu, sau ca produse de test, sau ca mici atenții pentru cei dragi, inclusiv bineînțeles, pentru clienții noștri.

















Recondiționări Trua
De multe ori, valoarea sentimentală a unui obiect îi depășește cu mult valoarea calculată. Și cum timpul nu e de obicei prea milostiv cu aspectul fizic, uneori alegerea de a păstra sau a arunca acel obiect poate fi destul de dificilă.
Nu putem face alegerea asta în locul tău, însă dacă decizi să păstrezi lemnul vechi și să îi conferi o față nouă, implicit o viață nouă, ia în calcul recondiționarea. Și deși noi nu mai realizăm recondiționări, îți lăsăm aici un link către un articol puțin mai vechi, însă, spunem noi, foarte util: Recondiționarea obiectelor dragi – istorie cu o nouă față

Nu ne mai ocupăm de recondiționări de undeva de la sfârșitul lui 2022, însă am lăsat câteva cuvinte pentru a prezenta un proiect cu totul special realizat de către noi, anume recondiționarea stranelor din biserica în care ne-am cununat: strane din lemn de stejar, originare din 1951 – 1952, făurite cu o măiestrie aparte, pe care am avut cinstea de a le readuce la viață.
Lucrul la strane ne-a adus în minte amintiri frumoase, fiindcă ziua în care ne-am căsătorit a fost o zi deosebită: parcă se vedeau cumva raze luminoase intrând prin ferestre, luminând totul în jur… astfel, cu atât mai mult a fost, acest proiect, o adevărată onoare pentru noi…
Locație: Sibiu
Tip recondiționare: dificultate medie; îndepărtare prin șmirgheluire a finish-ului vechi și relăcuire a lemnului masiv, cu reparații specifice pentru întărire a structurii unde a fost cazul și dublare a stratului median de placaj cu plăci noi debitate, băițuite și lăcuite pentru protecție
Înainte de recondiționare, stranele își arătau cu prisosință vârsta… însă lemnul are propria-i magie și o rezistență foarte bună la testul timpului. Astfel, uzura a fost doar de suprafață, dăunând practic doar aspectului. Bineînțeles, mici reparații au trebuit făcute, însă ținând cont de vechimea acestui mobilier de cult, considerăm, pe bună dreptate, că au fost insignifiante.







Și aici rezultatul final al recondiționării: o față nouă, o viață nouă!










