Riflaje și ”barn-doors”

Deoarece îmbinarea dintre modern și tradițional aduce atât de multă satisfacție, nu doar funcțional, cât și estetic, acest trend ia avânt pe zi ce trece.
Riflajele sunt folosite ca decor, ca panouri despărțitoare, ca balustrade… fiecare dintre aceste scopuri valorificând lemnul într-un mod foarte plăcut estetic și totdată practic, rezistent.
În ceea ce privește interesul crescut către ușile glisante de tip ”barn-door”, nouă ni se pare firesc și de înțeles, deoarece, pe lângă aspectul masiv și ușor rustic pe care îl au în general, aceste uși au ca avantaj principal faptul că lăsate deschise creează impresia de ”open-space”, iar închise aduc intimitate și confort în încăpere. Astfel, pentru cine vrea să beneficieze de ambele ipostaze, după bunul plac, barn-doors sunt ideale.

panou riflaj lemn fag

Panou riflat construit ca parte a unui perete despărțitor dintre cameră și dressing: un design modern și îndrăzneț, într-o combinație contrastantă de culori, în stil contemporan.
Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm la acest proiect, a fost o lucrare chiar faină, iar combinația de negru cu lemn natur ni se pare și acum foarte inspirată și foarte în trend.

Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: panou riflat interior
Esențe lemnoase: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos

Panou riflaj fag (7)
Panou riflaj fag (10)
Panou riflaj fag (3)
Panou riflaj fag (8)
Panou riflaj fag (5)
Panou riflaj fag (9)
Panou riflaj fag (6)
Panou riflaj fag (2)
Panou riflaj fag (4)
Panou riflaj fag (1)

Balustradă de tip riflaj, vopsită în alb, cu mâna curentă natur. O combinație de culori plăcută și modernă, potrivită în orice spațiu.

Locație amplasare: Sibiu
Tip lucrare: balustradă de tip riflaj pentru a scară interioară placată cu lemn
Esență lemnoasă: lemn de fag (panouri încleiate)
Finish: vopsea albă pe bază de apă pentru riglele riflajului și lac pe bază de apă transparent, cu luciu mătăsos, pentru mâna curentă

6
28
25
4
30
2
31
8
10
21
22
3
17
barn doors

Set de două uși glisante de tip ”barn-door”, încă în atelier, deoarece, datorită unor modificări realizate în locuința beneficiarului, acestea nu au putut fi deocamdată montate.
Urmează să găsim cea mai bună soluție practică pentru situația de fapt, apoi revenim cu fotografiile finale. Până atunci însă le arătăm așa cum sunt, în atelier, fiindcă aceste uși sunt un proiect frumos, care merită văzut.
În imagini sunt prezentate atât varianta natur, înainte de vopsire, cât și varianta finală a ușilor, vopsite negre.

Locație amplasare: jud. Sibiu
Tip lucrare: set de uși glisante de tip ”barn-door”
Esențe lemnoase: lemn de rășinos
Finish: vopsea pe bază de apă

Barn door atelier (3)
Barn door atelier (1)
Barn door atelier (2)
Barn door atelier (5)
Barn door atelier (4)
Barn door atelier (6)
Barn door atelier (9)
Barn door atelier (10)
Barn door atelier (8)